top of page

Recent Posts

Archive

Tags

חיפוש

חג אביב שמח

  • שמואל רייס
  • 2 באפר׳ 2019
  • זמן קריאה 2 דקות

כשמפלס הכנרת עולה, האיריסים וכלילי החורש מרהיבים ונחילי פרפרים חולפים במחוזותינו, מה עוד נבקש?


בין הברכות שבורכנו בהן גם המערכת הממוחשבת של כללית והמדינה. מערכת זו, אולי המתקדמת מסוגה, מכילה את היכולות הבאות: תיק רפואי ממוחשב שבאמצעותו כל מפגש רפואי מתועד ואני מתעדכן ברגע שמי שפגשתם (רופא יועץ, הדמיה, ביקור בטרם וכיו"ב) מעדכן במערכת. התיק הממוחשב מקושר במערכת אינטגרטיבית של כל מידע דיגיטלי גם ממקורות מחוץ לכללית (אך לא מרפואה פרטית) ומתעדכן בו בזמן אמת (אשפוז בבתי חולים ממשלתיים למשל). תקשורת דואר אלקטרוני: אתם כותבים לנו ואנחנו עונים, אבל רק בעת שאנחנו בתוך מרפאה של הכללית (ובכל מקרה זה אינו מתאים למצבים דחופים); מערכת קביעת תורים מהמרשתת; חתימה דיגיטלית שמאפשרת לרשום מרשמים ללא צורך בנייר (מלבד תרופות "נרקוטיות" כולל ריטלין ודומיו שמחייבים בחוק מרשמי נייר); נגישות לכם להוריד מהרשת (אחרי שקיבלתם סיסמא) הפניות, תעודות מחלה וכיו"ב; שרותי ייעוץ אונליין בוידאו עם רופא משפחה ורופא ילדים ועוד ועוד. בנוסף עומד לרשותכם הטלפון הסלולרי שלי למצבי חירום רפואיים (אבל, אבקש לא להשתמש בו לצרכים מינהליים).

מערך מגוון זה מאפשר לכם לקבוע תור ולהגיע למרפאה רק כשיש ערך מוסף למפגש פנים אל פנים. הניסיון מראה שמירב הצרכים נענים ללא צורך במפגש כזה.

בנוסף, עומד לרשותנו, וחלקכם בוודאי מכירים זאת, מגוון רחב של יישומונים (אפליקציות) שמסייעות לתת מענה רפואי טוב יותר. לדוגמא: לכל מי שסובל מנחירות ושינה לא רגועה אפשר להיעזר ב-snore recorder שניתן להורדה חינמית, להקליט את קולות הנשימה והנחירה לפי ההוראות ואז להציג לי אותן לשלב קבלת ההחלטות הטיפוליות הנדרש. את מאמצי התזונה הנבונה והפעילות הגופנית אפשר ללוות בשלל אפליקציות ייעודיות. קיימת אפליקציה לחישוב הסיכון למחלת לב וכלי דם והיא תומכת בהחלטה אם לתת טיפול מונע באספירין או בסטטינים להורדת כולסטרול. קיימות עשרות אלפי אפליקציות בתחום הרפואה והבריאות. אם נתקלתם באחת שנראית לכם שימושית עדכנו אותי, ואחרי שאבחן אותה נפיץ את הבשורה לכולכם!!!



 
 
 

Comments


bottom of page